Vanliga frågor och svar

Kan jag installera maskinen själv utan att vara händig?
Ja, det är bara viktigt att maskinen är förankrad i marken eller säkrad vid ett staket eller stolpe för att undvika att den välter.

Är det lätt att ställa in timern?
Det är enkelt att ställa in timern. Du kommer att få en förklaring på hur du ställer in den. Timern behöver inte ändras ofta, bara till exempel när dagarna blir längre eller kortare.

Kan jag prova en automat innan jag köper den?
Du kan hyra en automat av oss om du vill prova om den passar dig och din häst.
På begäran kan du även komma till oss och vi demonstrerar maskinen.

Förbrukar maskinen mycket el?Nej, det är en maskin med låg elförbrukning. Solpanelen och batteriet är tillräckliga under hela året, även vid svagt solljus, vilket gör att ingen strömanslutning behövs.

När ska maskinen fyllas på?
Maskinen är konfigurerad så att det nedre facket alltid är öppet. Det innebär att du kan fylla på maskinen när som helst utan att behöva vänta tills alla fack är fulla.

Kan två hästar matas av en och samma HayBot?
Haybot Mini och Haybot Pro är designad för en häst, men om två hästar går bra med varandra kan de matas från samma automat. Haybot Maxi är designad för två hästar som bör förstå varandra tillräckligt bra för att kunna äta bredvid varandra.

Kan jag också använda maskinen för andra djur?
Absolut. Haybot är ursprungligen designad för hästar, men kan även användas för andra djur som lamadjur, åsnor eller får.

Upp till hur många kilo kan maskinen hålla?
För en Haybot Pro med 3 hyllor kan du lasta upp till 5 kilo hö eller hösilage (cirka 150 L) per hylla.

Har maskinen garanti?
Ja. Garantiservicen inkluderar kostnadsfri reparation eller utbyte av strukturella komponenter om felet uppenbarligen beror på material- eller tillverkningsfel. Kostnaderna och risken för ut- och returtransporten, samt alla merkostnader i samband med reparationen, står kunden för. Garantin gäller endast om maskinen har installerats utanför staketet

Är automaten vattentät?
Ja, automaten kan vara utomhus året runt. Om man väljer att ha den utomhus rekommenderar vi för säkerhets skull att man fäster på stolpar eller staket i blåsiga områden.

Kan min häst råka förstöra automaten?
Automaten ska tåla hovslag, men ska helst installeras bakom ett staket och därifrån kan höet/maten levereras direkt in i hagen.

Var kan jag beställa reservdelar?
Kontakta oss gärna via e-post om du behöver reservdelar.

Hur är det med hållbarhet?
Så långt det är möjligt försöker vi köpa regionala, hållbara material och att hålla transportavstånden korta. Vi producerar i Sverige och försöker ständigt optimera alla hållbarhetsdimensioner.